Middelalderdag 2013

Middelalderdagen den 25. august 2013 –  blev en helt fantastiske dag for byen.

Vejret var det allersmukkeste der overhoved kunne gives med høj sol, en god vind og absolut ingen tegn på regn. Dagen begyndte med en meget smuk gregoriansk gudstjeneste med korsang og en fantastisk flot prædiken af Lise Melchiorsen. Kirken var fyldt med forventningsfulde gæster, som alle fik en stor oplevelse.

Straks derefter gik alle ud til indvielse af markedspladsen, som blev foretaget af formanden for landsbyrådet i Favrskov Kommune Hanne Smedegaard. Hun roste det gode initiativ og ønskede alle en dejlig dag, hvorefter fulgte de forskellige aktiviteter slag i slag. De mange flotte middelaldertelte på markedspladsen og boder med alskens håndværk skabte stor interesse og købelyst. Spejderne solgte pandekager i en uendelighed, men havde en fantastisk god dag. Der kunne købes suppe, tærter og kager til frokost og også denne bod havde stort salg og fik udsolgt inden kl. 14.00.

På marken blev der vist en meget spændende, flot og interessant rovfugleshow, som trak det meste af publikum med, hvorefter en blide blev affyret under stor spænding og bevågenhed.

Gøglerbørnene var meget dygtige og gav alle en vældig god underholdning for det stor publikum sammen Halvbjørn Hanegal.

Vandreruterne blev indviet af Anne Neergaard, som holdt en flot tale og priste stedet og sammenholdet og samarbejdet omkring Middelalderdagen, hvorefter Chr. Fischer begyndte den første vandretur via kirken til den tidligere vandmølle ved Gjelå. Der deltog omkring 100 gæster på denne tur, så det var en stor flot der satte af sted.

Cecilie et Blasius koret gav koncert kl. 15.00. Igen en fantastisk flot oplevelse, hvor de mange fremmødte kunne sidde fredeligt og nyde den smukke gregorianske sang.

Den sidste vandretur i præsteskoven satte af sted med Chr. Fischer i spidsen kl. 16.00. Her var der også stor tilslutning og hele gruppen vendte tilbage igen kl. 17.00 godt trætte efter en lang dag.

Herefter var dagen på markedspladsen omme, og nu ventede den stor middelaldermiddag kl. 18 med spændende retter efter middelalderopskrifter. Og det kan nok være, at de mange gæster prøvede nye smage med dadler, nødder og æbler, kanel, safran og forskellige kålretter. Hertil gris på spid i store mængder med masser af godt øl til. Desserten var blåbær med flødecreme og nøddekage.

Festen sluttede kl. 21.00 hvorefter alle gik hjem med en helt ekstraordinær oplevelse som havde varet hele dagen.